Chilimarmelade

Har du kjøpt en hel pakke med chili og bare brukt en liten bit i en oppskrift og ikke vet hva du skal gjøre med resten? Her har du et supert tips: Lag en nydelig chilimarmelade!

4-5 stk store chili fra Miljøgartneriet (de store er ikke så sterke)
1 stk rød snackpaprika fra Miljøgartneriet
350 gr syltesukker
1,25 dl eddik 7 %
Saften av 2 stk appelsiner


Fremgangsmåte:
1. Rens paprikaen og chili for frø og hinner. Kutt så alt i små biter og kjør det i en hurtigmikser.
2. Ha blandingen over i en kasserolle og tilsett sukker, eddik og appelsinsaft. Kok opp og la det koke i 8-10 min.
3. Fyll marmeladen over på rene og varme glass. Avkjøl.

Oppbevares i kjøleskap. Passer perfekt til både kjøtt og fisk, men er også nydelig til ost og kjeks.