Snackspaprika, spisspaprika eller søt paprika, er som navnet tilsier søtere i smaken enn vanlig paprika. Dessuten er den lengre og spissere i formen. Miljøgartneriet er eneste norske gartneri som produserer denne typen paprika.
Den stammer fra Sør-Amerika. Kom til Europa på 1500-taller.
Snackspaprika er veldig god til wok, fin i salater, til smørbrød og ost, pizza, gryteretter og gratenger. Søt paprika balanserer også saltsmaken i bacalao. Du kan grille den hel og ta av det svartsvidde skallet etterpå. Da blir paprikaen enda mer smakfull.
Snackspaprika er kalorifattig, inneholder mye kostfiber og er rik på A- og C-vitamin. Faktisk mer C-vitamin enn i en appelsin. Den inneholder også betakaroten og er en kilde til vitamin B6.
Paprika holder seg best i plast ved 8-10 °C. Oppbevar den i plastpose/plastboks så holder den seg fin lenger. Blir den litt myk til slutt, er det ingen grunn til å kaste den. Stek den på pannen og bruk opp alt. Frøene kan også spises.