Norsk mat, hvilke fordeler har det?

Snackspaprika
Kort reisevei
ikon-avkryssningsboksKort reisevei
Når matvarene har kort vei fra produsenten til butikken betyr det at de kan henge lenger på planten før de høstes. Dette betyr bedre smak og flere næringsstoffer i maten. I tillegg får vi den miljømessige fordelen med mindre transportutslipp.
Norskmat-1-1
Snackspaprika
Vekstforhold
ikon-avkryssningsboksVekstforhold og smak
Vekstforholdene i Norge er svært gode til produksjon av mange typer frukt og grønnsaker. At temperaturen er lav gir lenger veksttid, noe som gir en bedre og fyldigere smak på råvarene.
Norskmat-2
Snackspaprika
Trygghet
ikon-avkryssningsboksTrygghet
Norge har strenge regler for hva som er lov å bruke av kjemiske stoffer knyttet til matproduksjon. Miljøgartneriet strekker seg enda lenger enn norsk lovgivning og bruker nyttedyr i stedet for kjemikalier for å bekjempe skadedyr. Dette gir deg gode, trygge matvarer med minst mulig sprøytemidler, og vi unngår utslipp av farlige stoffer i naturen.
Norskmat-3
Snackspaprika
Lavt vannforbruk
ikon-avkryssningsboksLavt vannforbruk
I norge har vi lavere temperaturer, vi dyrker ikke direkte i jorden og i Miljøgartneriet resirkulerer vi vannet. Det betyr at vi kun bruker rett over10 liter vann for å produsere 1 kg tomat. Andre land bruker oppmot 60 liter pr kg tomat.
Bakgrunns-banner-smak